Tekstschrijver gezocht?

Als tekstschrijver volg ik 3 regels. Zo maak ik mijn teksten aantrekkelijk:

Klantgericht

Ik schrijf vanuit de klant. Dat betekent dat ik in het schrijfproces allereerst naar de klant of lezer kijk. Mijn teksten sluiten aan op het doel van de lezer. Zo kan ik je boodschap goed overbrengen.

Als je tekst aansluit op het doel van de lezer heb je succes. De tekst is nuttig. Als je daarnaast de lezer aanspreekt met een fijne schrijfstijl heb je dubbel winst.

Vaak zenden bedrijven informatie zonder goed naar de klant te kijken. Door informatie te delen op een manier die bij jou én de klant past komt het bericht aan.

Mobiel eerst

Mobielvriendelijk dekt de lading niet. Daarom gebruik ik mobiel eerst. Ik schrijf mijn teksten voor kleine schermen. Zo is de informatie uiteindelijk op alle apparaten goed leesbaar.

Ik zorg dat pagina’s scanbaar zijn. Waar mogelijk blijf ik kort en krachtig. In lange teksten gebruik ik witruimte en plaatjes. Zo ziet een lezer snel wat ie zoekt.

Het aantal mensen dat alleen internet via hun smartphone groeit. Ook de tijd die mensen online doorbrengen op hun smartphone neemt toe. Dit is wereldwijd al meer dan op een pc, laptop of tablet. Het is dus gewoon slim om te schrijven voor mobiel.

Begrijpelijk

Mijn teksten zijn B1. Dit niveau van schrijven kan 80 procent van Nederland lezen en begrijpen. Ik gebruik makkelijke woorden. En maak korte, actieve In een actieve zin voert het onderwerp de handeling uit. Bijvoorbeeld: Ik schrijf teksten op een prettige manier. Het tegenovergestelde is een zin in lijdende vorm: De teksten worden door mij geschreven op een prettige manier. Deze vorm maakt het lijdend voorwerp ‘de teksten’ belangrijker. Vaak laat men het onderwerp (door mij in het voorbeeld) weg. Dat maakt de boodschap onduidelijk, minder persoonlijk én veel langer dan in een actieve zin. zinnen.

Er zijn 6 taalniveaus; van laag (A1) naar hoog (C2). Veel bedrijven schrijven hun teksten op C1-niveau. Bijvoorbeeld met vaktermen. Dat betekent dat 60% van de Nederlanders deze teksten niet goed begrijpt.

Ook hoogopgeleiden en professionals lezen teksten meestal liever in B1 dan C1. Door de simpele, korte zinnen leest het makkelijker en sneller. Vooral op mobiel!

Vergroot je online en offline succes met originele, pakkende teksten

Teksten uit Tilburg

Als tekstschrijver ben ik beschikbaar voor het schrijven van online en offline teksten. Denk aan teksten voor:

  • Websites
  • Landingpagina's
  • Blogs
  • E-mails
  • Online gidsen
  • Advertenties
  • Whitepapers
  • Brochures
  • Flyers

Meer klantbetrokkenheid, verkeer naar je website en sales

SEO Copywriting

Sterke, overtuigende content is een absolute must voor de organische vindbaarheid van je website. De teksten op je website of in je webshop moeten aansluiten op de zoekintentie van de bezoeker. Alleen dan kan zoekmachine-optimalisatie (SEO) een hogere positie in zoekmachines en meer conversie opleveren.

SEA Specialist

De belangrijkste ranking-factor in SEO is nog steeds backlinks, of links naar je website. Als je een nieuwe website hebt, kan search engine advertising (SEA) het verkeer naar je website snel vergroten. 

Waarom een freelance tekstschrijver inhuren?

Een freelance tekstschrijver schrijft voor de kost. Ze weet wat je nodig hebt; doet goed onderzoek en communiceert in de juiste woorden. Een goede tekstschrijver weet jouw boodschap op een duidelijke manier over te brengen. Ze leert je klanten kennen en houdt ze in gedachten. Een freelance tekstschrijver inhuren bespaart tijd en geld. Ze zorgt voor alles wat je nodig hebt; wanneer je het nodig hebt. Een voordeel over tekstschrijvers inhuren van een tekstbureau zijn vaak de kosten.

Wave Content is down-to-earth, praktisch en precies. Altijd enthousiast om te ontdekken, analyseren en ontwerpen. Ze is ruimdenkend en flexibel – en no shit – houdt ervan om te schrijven op een originele, krachtige manier.

Industrie kennis

Financiële diensten, gezondheidszorg, schoonheid en persoonlijke verzorging, reizen en toerisme, gastvrijheid

In Wave Content vindt je een tekstschrijver, maar ook een ontwerper en marketeer. Als specialist in online content help ik om het beste uit je online strategie te halen. Gebruik mijn kennis en laat Wave Content jouw online communicatie plannen, creëren, analyseren en optimaliseren!

Wave Content in Tilburg is een Nederlandse tekstschrijver. Met een Engelstalige Master en meer dan 2 jaar in Australië, kan ik je teksten vertalen naar het Engels. Andersom, vertaal ik ook teksten van Engels naar Nederlands. 

Ik ben dol op het schrijven van nieuwe content, voor je blog of website bijvoorbeeld. Maar soms heb je gewoon hulp nodig bij het beter vormgeven en perfectioneren van je bestaande teksten. Ook daarbij help ik graag.

Maak een afspraak

Moeilijke woorden wil je niet gebruiken. Twijfel je of een woord voor iedereen te begrijpen is? Check dan ishetb1.nl.